Speykurs – 5.juni

Tromsø Casting & Fluefiske Forening inviterer til kurs i speykasting.

Våre egne instruktører Kevin Bollmann og Rolf-Egil Håvoll vil sette dere inn i grunnleggende teknikker ved både enhånds og tohånds speykasting. De vil også være behjelpelig med å gå gjennom utstyret deres med tanke på oppsett av snører til fluestengene deres. Ta derfor gjerne med ditt eget utstyr om du ønsker en gjennomgang. I tillegg vil de gi tips og triks knyttet til spesielle kast, hvordan man fisker flua og generell taktikk i elva.

Kevin er opprinnelig fra Tyskland. Han har fisket med flue i 25 år. Han har erfaring med speykasting både fra British Columbia på Canadas vestkyst og her i Norges tallrike elver. I dag er Kevin ambassadør for utstyrsmerket Salmologic (se Salmologic Norge og Salmologic). Kevin fisker hovedsakelig med Scandi oppsett og liker best å fiske med hitch eller bombere etter vanskelig laks i sommervarme norske elver.

Rolf-Egil er fra sørfylket og har vokst opp med smålaksefiske i sin barndoms elv på grensen mellom Troms og Nordland. De siste 20 årene har han opparbeidet seg erfaring med en rekke større og mindre elver både i Nordland, Troms og Finnmark. Han har dessuten prøvd seg i elver i Sverige, Skottland og Island. Rolf-Egil fisker både Scandi og Skagit oppsett. Han liker å svinge store Sunrays etter stor blank junilaks, eller fiske bittesmå Red Frances etter vanskelig augustlaks. Egentlig fisker han vel hele tiden, og han leter alltid etter muligheter for å utvide sesongen.

Kurset vil bli avholdt i Tromsdalselva onsdag 5.juni kl 18. Vi regner med at kurset varer i ca 3-4 timer.

Pris betalende medlemmer av TCFF: 600
Pris ikke medlemmer: 800

Påmelding gjøres ved betaling på Vipps (#73138)
Max 10 plasser

Dette innlegget ble publisert i Artikler. Bokmerk permalenken.